It is nice!

Festival de Cannes

Kategori: Allmänt

Idag tog vi bild med klassen på stranden som vi ska ge till våra lärare som avskedspresent. Såhär såg en av framearna ut:

CONVICT! (eller hur Aso?)


Sen har vi druckit en kaffe och förberett oss. För det är nämligen såhär:

Uppsala Universitets studenter ska på vårbal,
men Mälardalens Högskolas ska på Cannes filmfestival!



Woho!

Café Marché encore une fois

Kategori: Allmänt

Idag var det kanske inte riktigt lika fint väder som igår, men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå bara skulle plugga. Rosorna har iallafall slagit ut i pensionärsparken:


Jag och Erica + kompis och senare Rebecca och ännu senare Anastasia och ännu ännu senare Aso satt på vårt hederliga Café Marché för plugg och brunch. Jag har börjat spekulera ifall det kan vara så att de 30 cent som diffar mellan menypriset och vad jag får betala för min sedvanliga Café Crème kan vara någon slags stammisrabatt. Det vore på sin plats, tycker jag, så stor procentdel av mina pengar som blivit deras pengar.


Här är några bilder som jag obarmhärtigt (dvs utan att fråga!!) snott från Asos facebook:

L'examen

Kategori: Allmänt

Idag skedde det. Det vi alla fruktat sen 17e januari - Riksprovet. Ett 12 sidor tjockt grammatik- och vokabulärprov. Vi skulle få fyra timmar att göra det på. En av mina största orosmoment var att vi inte fick gå på toa under dessa fyra timmar. Jag hade därför bunkrat upp med en banan, en burk franska tallkarameller, ett paket tapenadeaperitifs, och en taktiskt halvfylld vattenflaska.

Provet gick okej, jag var inte tvungen att sitta i fyra timmar och min dryckestaktik var därmed helt onödig. Efter 1,5 timme kände jag mig färdig och hade lyckats räkna ihop att jag skulle få minst 129 poäng (G-gränsen är 120) och omprovet i Västerås kändes lagom avlägset.

För att fira gick vi en timme på stan och jag lyckades hitta en välbehövd finklänning och ett kanske lite mindre välbehövt klädesplagg med ingredienserna paljetter, transparans, knappar, turkost och byxdress (= kunde inte bli fel). Efter vår lilla shoppingspree gick vi till stranden och solade i fyra timmar. Mitt första bad i år inträffade också.

Lite bilder...
Nu skulle man kunna tänka att allt är lugnt, men till onsdag har vi en hemtenta i litteratur och på fredag ska en tvåsidig uppsats lämnas in.
Men ikväll är det fest!!

À propos de rien...

Kategori: Allmänt

Poliserna här i södra Frankrike har satsat rejält på ny teknik, och särskilt något som ligger mig väldig varmt om hjärtat - Segway!

Idag rullade två tuffa poliser förbi Bagel Story där jag satt och pluggfikade, kompletta med keps och pumpade biceps. Kolla vad coola dom är!



Lite senare idag när det var dags för pluggfika nr 2 (på Emelies Cookies denna gång) bevittnade vi hur en fransman parkerade mellan två bilar med max 4 dm marginal. Fransmännen må vara hopplösa i trafiken, men de är sjuka på att fickparkera.


Jag inser att det här är ett jättetråkigt inlägg, men mitt liv just nu är tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg, drömmar om livet efter tentan, tentaplugg och lite mer tentaplugg.

Aujourd’hui en huit

Kategori: Allmänt

Det är fortfarande pluggpluggplugg hela dagarna som gäller, men som att det inte skulle räcka fick vi en tidsmässigt och psykiskt ansträngande uppgift - nämligen att åka till ett campus och ställa frågor till några franska studenter. Självklart sköt vi upp det så länge som möjligt, men med den inkommande helgen var denna dag den sista möjliga så jag, Anastasia, Rebecca, Matilda och Fanny tog tjuren vid hornen, tog en tram till Sophia Antipolis och antastade två stackars 18-åringar som inte ens gick på universitetet, utan bara jobbade i biblioteket. Nära skjuter typ hare, tänkte vi och såg det ändå som en vinst. Sen firade vi med en 3-euroslunch på campuskantinen. Såhär såg det ut:

Efter det satt vi några timmar på Café Marché och sedan ytterligare några timmar på Häagen Dazs.
När jag och Matilda satt där för några dagar sedan fick vi för övrigt den här spännande lappen invikt i vårt kvitto.
Vi valde dock att inte stanna kvar.

Moins deux en moins de deux

Kategori: Allmänt

Ursäkta att jag inte uppdaterat bloggen men det har varit konstant pluggstuga både fysiskt och psykiskt. Grammatiktentan aka riksprovet aka "minus två" är om mindre än två veckor, och innan dess ska 2769 ord sitta som rinnande vatten, samtliga verb ska kunna böjas i presens, imperfekt, passé composé, pluskvampperfekt, futurum, konditionalis och konjunktiv, vi ska kunna allt om pronomen, artiklar, adjektiv, uttryck... I gymnasiet räckte det med att bli förstådd, på universitetet ska det vara rätt och poängsättningen är stenhård. Har du t.ex. skrivit fel genus, fel ord, fel form, fel stavning, eller fel håll på accenten - minus två. Utöver detta har vi såklart böcker som ska läsas ut på litteraturen, en hemtenta och en uppsats som ska färdigställas veckan efter tentan. 

Här är bilder på pluggandet:

Låt inte Rebeccas leende lura er - det är blodig allvar. Matilda har till och med skapat ett slags motivationssystem för hennes grammatikbok.
Hon har redan fått köpa kavajen!