It is nice!

C'est fermé

Kategori: Allmänt

Det är svårt att hinna med att blogga för David är här och hälsar på och det händer så mycket hela tiden. Men här kommer en kortfattad sammanfattning av vad som hänt sen sist.

Måndag:
Jag hade ett fantastiskt gig på the Snugs Open Mic-premiär. Ungefär sju akter spelade och sjöng, och tillochmed en kille från klassen sprang hem för att hämta sin gitarr och gjorde succé. En otroligt härlig kväll.

Tisdag:
Efter att jag hämtat David på flygplatsen skulle vi ta en powernap eftersom David hade varit uppe hela natten och skrivit viktiga pm och artiklar och posters och gud vet vad. Den korta 30-minutersnappen blev dock 2,5 timme, så när vi vaknade var det bara att börja att tänka på mat, och vi gick ner till Quick (snabbmatsrestaurang) som ligger precis bredvid hotellet och fick dubbelt så mycket mat än vad vi tänkt oss. Sen ville jag visa kullen, för jag kunde föreställa mig hur fint det skulle vara i skymningen (när blev jag romantisk?) och det var verkligen otroligt vackert att titta ut över Nice med all belysning och havet osv. Kullen hade inga lampor själv, vilket var lite oroväckande, och i mörkret stötte vi på både råttor och en ensam man som spelade mungiga. När vi gick ner för trapporna insåg vi dock att dom hade låst de 4 meter höga grindarna in till kullen, och därmed såklart även ut från kullen. Paniken började sprida sig i Claras mage. Alla tre utgångar var låsta, och fransmännen som stod utanför bara ryckte på axlarna och sa "C'est fermé." Vi lyckades hitta ett gäng franska ungdomar som gick bärandes på en didgeridoo och tillsammans började kampen med att hitta ut. När vi följde bilvägen ner från kullen mötte vi en securitybil, och den hade öppnat bilgrinden längs ner på vägen och då kunde vi äntligen komma ut. Liberté! Sen gick vi och tog en drink på distilleriet.

Onsdag:
Igår skulle klassen på utflykt till den pittoreska konstnärsbyn St Paul de Vence och David fick såklart följa med. Man lär sig mycket om sig själv på sådana resor, och jag lärde mig att jag lätt blir åksjuk och har svårt att klara av en slingrande busstur sittandes baklänges på solsidan av bussen. Herregud vad nära det var en vomering. Men när vi kom fram mötte vi en otrolig pittoresk liten medeltidsby där både Picasso och Chagall hängt under några år. Efter att ha irrat runt i 28 gradig sommarvärme hittade vi ett jättefint café precis innan bussturen hem.
Såhär såg det ut:

(obs, Majas bilder, jag har inte ens frågat om jag får ta dom, men jag bara antog att jag fick. Förlåt Maja!)

Sen var det dags att åka buss hem, ta en snabb powernap innan the Snugs popquiz där vi tack vare Davids superkraft "enorm allmänbildning" kom trea!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: