It is nice!

Citrus et feu d'artifice

Kategori: Allmänt

I förrigår kom vår amerikanska Couch-surfer Annie hit, och igår skulle vi ta henne med på Citrusfestivalen i Menton, precis vid den italienska gränsen. Efter att ha trängts ihjäl på tåget med alla pensionärer som också ville se citrus och därmed stått fast i en timme på grund av för tungt tåg, så rullade vi in i citronernas högborg.

Efter en strategisk lunch gick vi genom grindarna in till citron- och apelsinskulpturerna. Temat var att citrusmonumenten skulle symbolisera olika regioner i Frankrike, och såg bland annat ut såhär:
...såhär...
...och såhär.
Sen gick vi vidare för att se citruskarnevalen. Vi tackade vår lyckliga stjärna för att alla tanter och gubbar i Frankrike och Italien är under 160, och såg ändå ganska bra.
Det var väldigt häftiga saker, sambaband, flaggkastare, gubbar på styltor, opera, även om vissa karnevalsinslag bara var ett stort Pourquoi, som t.ex. den gigantiska citronsnigeln.
När karnevalen var färdig satte vi oss och tog en bit citronpaj och passade på att gå på Mentons andra stora pensionärsevent - Orkidéfestivalen.
När vi kom tillbaka till Nice satte vi oss på en restaurang och inväntade le grand fin på Nice egen sportkarneval som pågått i några veckor. Det var tusentalsmänniskor som täckte hela Promenade des Anglais samt stranden för att se karnevalkungen eldas upp och se det magnifika fyrverkeriet som sköts upp från fem synkade flottar på havet. Helt sjukt.
Men nu ska vi iväg och springa.
AU REVOIR!

Kommentarer

  • Kristin säger:

    du gör så hippa saker clara jag vet inte var jag ska ta vägen. orkidéfestival.

    2012-03-05 | 18:38:54
  • Alex säger:

    Kristin, du skriver vad jag tänker! Hehe. Det är för övrigt imponerande att du lägger upp en bild på en citronsnigel på din blogg. Framsteg!

    2012-03-06 | 11:47:34

Kommentera inlägget här: