It is nice!

Panne de courant

Kategori: Allmänt

Idag har vi försökt plugga in våra föredrag till Langue et Civilisationlektionen på torsdag. Aso kom över för att vi skulle lära oss om Polynesien, Anastasia och Rebecca jobbade tillsammans med Réunion. Allt gick bra. Vi (Antastasia) lagade asgod mat. Vi fotograferade maten.


Så plötsligt blev allt svart. Strömavbrott. Vi kollade på propparna i hallen, men alla såg ut som de skulle och vi insåg att detta var ett problem vi inte kunde hantera.

Gemene man i det här läget skulle oroa sig över maten i frysen, över att de englasiga fönstrena skulle släppa in all kyla under natten, över att det inte går att laga middag och att varmvattenberederen inte fungerade. Allt det var sekundärt. Det absolut jobbigaste med detta var att vi var tvungna att ringa Mdme Barrere och förklara på franska dels att vi hade strömavbrott men också att vi kollat på alla proppar och att de stod uppåt som de skulle.

Det var bara att tända värmeljusen och slå upp ordböckerna.


Mdme Barrere fick dock jättedåligt samvete, fixade så att en elektriker kom inom två timmar och bjöd över oss på middag. Hur gulligt som helst. Så vi spenderade kvällen i hennes jättefina lägenhet längre ner på gatan ätandes mycket god mat och drickandes franskt vin med vår husvärd och hennes kanadensiska kvinna. Otroligt trevligt!

Det får gärna bli strömavbrott lite oftare!

Kommentarer

  • Anna E säger:

    Haha, bra jobbat Clara!

    Jag minns när jag bodde i Paris och min arga franska granne som bodde under mig kom och knacka på dörren alldeles ursinnig för vattnet från vår dusch rann ner i deras lägenhet. Hur använder man franskan i krissituationer man knappt klarar de på svenska? Plus bärandes endast en handduk utan ordbok.



    Är du i behov av en liten ordbok? Min mamma kommer till huset när Pontan fyller år 14 feb och jag hörde att David ska ner så i så fall så kan ju han ta med den till dig, om du vill? Fast du kanske redan har en liten nu.



    Kul med bloggen!

    Ha det gött och ta hand om dig.

    2012-02-12 | 23:00:26

Kommentera inlägget här: